Vaikka seuramme nimi viittaa suoraan paranormaaleihin ilmiöihin, joita ovat esim. yliaistillisuus, psykokinesia ja monet vastaavat normitieteen piirissä selittämättömät ilmiöt, niin mielestäni seuran alakäsitteenä voisi olla myös sprituaalisuus eli hengellisyys ja onkin tietysti käytännössä. Tämä laajempi hengellisyys parapsykologisten ilmiöiden ohella näkyy kurssitarjonnassa ja varmasti heijastuu myös täältä blogikirjoituksistani. Itselläni ei ole muodollista pitkänkaavan koulutusta hengellisyyteen ja parapsykologiaan, vaan polku koostuu erinäisistä palasista, itseopiskelusta ja kurssituksista sen mukaan, mikä on vetänyt puoleensa tutustumaan. Näin taitaa olla valtaosalla ihmisistä ja itseohjautuva asioihin perehtyminen on siinä mielessä antoisaa, että se kehittää ajassamme hyvin tärkeää erottelukyvyn kehittymistä. Puolensa on myös muodollisella, suunnitelmallisella asioiden opiskelulla, mikä kehittää keskittymisen kautta pitkäjänteistä omien uinuvien valmiuksien kiillottamista ja virittämistä parhaimmilleen.

Olen Suomen Spiritualistisen seuran postituslistalla ja esimerkiksi heillä on monipuolisia henkisen tietouden kehittämisen kursseja pitemmän kaavan mukaan. Olen myös Päivi Kaskimäen postituslistalla, mitä kautta tietoa on tullut hyvin mielenkiintoiselta vaikuttavastaThoth ja luomisvoiman avaimet -koulutuksesta. Suomessa on runsaasti tarjontaa koulutuksista, joiden kautta "maailmankaikkeuden ihmeellisyydet ja elämän salaisuudet" eli esoteria aukaisee ovensa. Itse jatkan toistaiseksi palapelin kokoamista palanen kerrallaan osallistumalla näennäisesti toisistaan irrallisiin, mutta oman elämänviisauden kannalta palapeliä kokoaviin erinäisiin kursseihin. Luen myös henkistä kirjallisuutta ja siitä varmasti  myöhemmin blogissa lisää.

Viimeisin henkinen (huomio, usein termi henkisyys on mitä toimivinta käytännöllisyyttä) luento, johon osallistuin, oli numerologialuento. Tämä ei ollut Kuopion Parapsykologisen seuran tilaisuus, mutta mainitsen numerologian silti, koska mikäli jäsenistössä on innostusta numerologiaa kohtaan, niin ilmaiskaa toki mielenkiintoa kurssin järjestämistä kohtaan. Mitä aktiivisempi jäsenistö, sitä hyvinvoivampi seura. Eikös se näin mene? :) Minä ja muut Airi Ojan luennolla olleet ihailemme kovasti hänen tyyliään ja saimme arvokasta tietoa numerologiasta, jota Airi on sinnikkäästi tutkimalla kehittänyt eteenpäin ja tuonut tietoisuuteen myös kirjan muodossa. Itseäni tietysti kiinnostaa myös numerologian ja astrologian yhdistäminen, koska nämä menetelmät tukevat toisiaan loistavasti -loistaen kummatkin kyllä ihan omina aloinaankin. Airin konsultaation kautta aukeni taas oman elämän kysymysmerkkejä, kuten mikä viesti japanilaisilla kukilla on menneestä tähän elämään. :) Ja edelleen omana oivalluksena miten tämä mennyt näkyy astrologisesta kartastani.

Oivaltavaa tammikuun jatkoa, iloitaan lumikinoksista nyt kun niitä vihdoin on ja ennen kuin kevätaurinko alkaa niitä hiljalleen sulatella. Seuraavalla kerralla taidan kirjoitella tarkemmin aihepiiristä kategoriassa selitystä vailla...