Viime viikolla astellessani kirjastoon, en arvannutkaan, miten hyviä kirjoja tarttui mukaan. Viime kirjoituksessani jo käsittelin niitä, mutta jäi mainitsematta Matka yli ymmärryksen (Heikki Saure Sallamo-Lavin kokemusten pohjalta, 2011). Yllätyin, kun löysin astrologiaakin tästä kirjasta. (Minulla eli sihteerillä on Venus Neitsyessä, joka arvostaa painettua sanaa, joka etsii lakeja, sääntöjä ja ohjeistuksia kirjoista yllättävän paljon ennenkuin oppii luottamaan intuitioonsa ja kokemukseen~mutta uskokaa pois, ainakin Kuuni Jousimiehessä hoitelee sitä kokemuspuolta!). Eräs suomalainen astrologi on tehnyt lyhyehkön mielenkiintoisen astrologisen katsauksen kirjan tekijöistä sisällytettynä kirjaan. Tämän teoksen löytäminen on hyvä esimerkki siitä, että kun on avoimin mielin liikenteessä, voi löytää hyvin positiivisia yllätyksiä sieltä, mistä ei odottanut löytävänsä. Tokihan kirja on muutenkin oikein mielenkiintoinen henkilökohtainen peilaus näkijäksi kasvamiseksi. Henkinen polku on aina kulkijansa näköinen -kukaan muu ei sitä polkua voi toisen puolesta kulkea, omaleimaisuus tekee polusta arvokkaan. Kirjasta poimittua: --Tieto ja viisaus ovat kaksi eri asiaa ja vain kokemus tuo viisautta. Elämä merkitsee kokemuksia, siksi ei kannata pelätä kokemuksia. Ilman niitä ei tiedä, mistä puhuu.--

Paranormaalilla areenalla kokemukset ovat hyvin arvokkaita, koska ne eivät välttämättä ole jokapäiväisiä. Siksi kokemusten jakaminen antaa itselle paremman mahdollisuuden ymmärtää "yliluonnollista". Tietäjät ja näkijät toteavat ykskantaan: ei ole mitään "yliluonnollista". Meidät on vain kulttuurisesti ja virallisen koulutusjärjestelmän kautta "ohjelmoitu" ajattelemaan tietyllä 3D-tavalla ilman jumalaista voimaa ilmiöiden taustalla. Tai se jumalainenkin voima on raamatullinen vanha harmaapartainen mies, kun taas oikeasti Alkulähteellä ei ole sukupuolta, Raamattu on muunneltua tietoa ja Jeesus on Venukselta kotoisin. Henkisen kirjallisuuden lukeminen tuntuu melkeinpä vallankumoukselliselta. Kirjoissa oleva tieto on vallankumouksellista valtaosalle ihmisiä, ja kaikki eivät ole valmiita omaksumaan aivan uudenlaista tapaa hahmottaa maailmaa. Täytyy itsekin sanoa, että Diana Cooperin kirjallisuuden lukeminen on itselleni ollut kenties yksi vallankumouksellisimmista asioista ajatusmaailmassani. Se saa lähes kaiken koulusysteemin minuunkin sisäänajaman tietouden heittämään aivan häränpyllyä. Esimerkiksi poimitut ajatukset, että a. eläimet ovat kotoisin tähdiltä, eivätkä suinkaan pelkästään perinteisen maallisen evoluution tulosta (esim. lampailla on missio, tuoda Seulasista asti villaansa avuksemme~mihin loppujen lopuksi tarvimmekaan keinokuituja niin paljon luonnonmateriaalien ollessa täyteläisempiä ja hygieenisempiä); b. kaikissa luonnonilmiöissä vaikuttaa jumalainen olemuspuoli ja järjestys, kuten että ukkonen (mielestäni symboloiden Uranusta antaa aika mielenkiintoisen ja voimauttavan astrologisen näkökulman uraaniseen persoonaan) katkaisee alempien energioiden kertymisen ilmakehään lyöden pirstaleiksi tietyn alueen ylle kertyneen negatiivisen energian ilman kannatellessa energiaa, on aika kaukana maantieteilijöiden ja meteorologien näkemyksistä tai c. että Kreikan mytologian jumalattarina ja jumalina tunnetut esimerkiksi Hera, Afrodite ja Zeus ovat edelleen olemassaolevia, väkeviä olentoja hoitaen monia tehtäviä maapallolla, saa varmasti monen perinteisen historianopettajan kääntelemään päätänsä.

Viimeisimmässä uutiskirjeessään D. Cooper pyysi lukijoita välittämään sanaa neljän elementin elementaaleista. Välitän mielelläni tietoa niille, jotka eivät ole vielä elementaalien maailmaan teorian tasolla tutustuneet -samalla sisäistän asiaa itsekin. Elementaalien kanssa työskentely olisi yksi avaimista Kultaiseen Aikaan, joka alkaa 2032. Nimittäin kun katastrofeja ja kriisejä ilmaantuu, elementaaleilla on niiden kanssa paljon tekemistä. Veden elementin suuri mestari on Poseidon. Vettä on ihan kaikkialla ja siten se on universaali rakkauden ja viisauden kantaja. Rakkaus on universumeita koossapitävä voima. Ja tässä välissä muistetaanhan oppi, että lopulta pimeys palvelee valoa ja pimeys ei pysty tekemään valolle mitään, ellei valo pyydä. Neptunus on veden elementaalien, undiinien, mestari. Tyynnyttääkseen tulvia ja muita veden vaarallisia tiloja tulee pyytää undiineja (veden luonnonhenkiä ovat kyhilit, merenneidot ja vedenhenget) apuihin. Maan elementistä vastaa universaali enkeli Lady Gaia/Äiti Maa, joka vastaa myös maapallostamme. Maan elementaalien mestari on Taia ja maan luonnonhenkiä ovat peikot, puunhenget (puut tosin ovat olentoja omassa sarjassaankin), haltiat ja piksit. Heitä tulee pyytää apuihin maanjäristys- ja muissa maaperäongelmissa. Tulen elementistä vastaa arkkienkeli Gabriel ja tulen elementaalien, salamanterien ja tulilohikäärmeiden,  mestari on Thor. Tulen elementti on yhteydessä Marsin ylösnousseeseen olemuspuoleen Nigellayhin, johon voi kytkeytyä kynttilöiden polttamisen avulla. Salamanteita voi pyytää hillitsemään tai sammuttamaan tulipalon. Ilman elementistä vastaavat Yksisarviset ja ilman elementaalien, sylfien, esakien ja keijujen, mestari on Dom. Voimakkaita myrskytuulia ja ilmavirtoja voi rauhoitella pyytämällä yksisarvisia ohjaamaan Domia, että sylfit puolestaan osaisivat olla hellävaraisia. Ilmaelementti on yhteydessä Siriuksen ylösnousseeseen olemuspuoleen Lakumayhin, josta muuten ovat kotoisin esimerkiksi lehmät, hevoset, hirvieläimet ja elefantit. Tuli-ja ilmaelementit ovat erityisen tehokkaita energiakenttien/tilojen puhdistajia, käytetään aktiivisemmin hyödyksi niiden ominaisuuksia. Kun pysymme itse rauhallisina ja selkeinä, elementaalit tottelevat meitä paremmin.

Tällä hetkellä minulla on ollut luvussa Cooperin ja Kathy Crosswellin Maailmankaikkeuden avaimet (2010/suom. 2011). Lukekaa kirja ja lukekaahan erityisesti tämä kirja! :) Minulla ainakin sanoma aivan kumisee sisimmässä. Kaikkiin kirjassa esiteltyihin maailmankaikkeuden avaimiin on annettu cd:llä tuleva ääninäyte. Minulla sisimmässä kumajava ääni näyttää resonoivan kahden avaimen kanssa. Näitä ovat henkisten lakien ymmärtäminen ja noudattaminen (ymmärtääkseni 33 Thothin asettamaa ja 3 Alkulähteen kaiken ylittävää lakia), mitä vastaa voimistuva gongin ääni sekä miehisen ja naisellisen energian tasapainottaminen sopusointuisen rinnakkaiselon saavuttamiseksi, mitä vastaa matalan, pehmeän gongin väreily hiljaisuudessa. Wow! Luulen, että jo näissä on yhdeksi ihmiselämäksi tekemistä riittävästi. Erityisesti tuon miehisen ja naisellisen energian tasapainottamisen eteen olen työskennellyt jo pitkän aikaa ja ymmärtänyt sen tärkeyden. Sen ajan kun näkisi ja kokisi, että planeetallamme vallitseva maskuliininen energia saa toden teolla rentoutua ja kylpeä rauhallisen parantavassa energiassa, kun maapallon kundaliinienergiakin on muuttunut maskuliinisesta feminiiniseksi. Tällöin meillä kaikilla alkaa olla parempi olla, koska kaikilla ihmisillä on sisimmässään sekä maskuliinista että femininiinistä energiaa. Voisin kommunikoida päivät pääksytysten jo pelkästään Cooperin tuotannosta! Ollaan oppaita toisillemme, tapahtui se sitten kirjojen, muunlaisen itseilmaisun, elävän esimerkin tai vastaavan kautta. :)