En ole perehtynyt kovinkaan paljon toteemieläimiin. Sen voin kuitenkin todeta, että omassa arjessani kissat ovat voimaeläimiä. Ovat aina olleet. Minulle on kerrottu, että kun nukuin lapsena vaunuissa ulkona, oli joku kerta vieras kissa tullut nukkumaan vaunojen sisälle jalkopäähän. Ehkä se tuli tervehtimään ja lataamaan minuun kissaenergiaa. :) Minulla on ollut kaksi kissaperhettä, toinen lapsuudenkodissa ja toinen vuodesta 2008. Kaikkina niinä välivuosina, jolloin minulla ei ollut kissaa, niin ei tuntunut elo kokonaiselta. Nyt kun on taas kissoja, niin puuttuva palanen on loksahtanut paikoilleen. Kissat ovat orionilaisia viisaita olentoja, jotka henkisestä näkökulmasta tietävät koko ajan tasan tarkaan, missä mennään ja osaavat myös rentoutua täysin olosuhteista huolimatta.

Ehkä yksi linkki kissoihin on kolme päivää ennen syntymääni heliaakkisesti noussut Rigel-tähti eli Beta Orionis Orionin tähdistöstä. Tähti sijaitsee Osiriksen/faaraon/metsästäjän vasemmassa jalassa. Rigel on myös Carl Jungin heliaakkisesti nouseva tähti, koska hänkin on sopivaan saumaan Rigelin suhteen elokuun alussa Leijonan merkeissä syntynyt Euroopassa, Sveitsissä. Suomen kansanperinteessä Rigel on ollut osa myyttistä Väinämöisen viikatetta, joka on ilmestynyt näkyviin syyskesän taivaalle muistuttaen heinänteon ajankohtaisuudesta. Hienoja asioita kerrotaan Rigelistä. Se liittyy intohimoon opettaa ja oppia (minun tiedonhaluani ei voi tukkia millään). Heliaakkisena nousutähtenä se kuvastaa sisintä, joka ymmärtää elämän kompleksisuuden ja pyrkii selkiyttämään tätä sanoin tai teoin. Jung teki hienoa työtä ja sopii kollektiiviseksi esikuvaksi.

Kun nouseva täthi mainittiin, niin on puhuttava myös sananen sen vastinparista, heliaakkisesta laskutähdestä. Jungilla laskutähti on Rasalhague eli Alpha Ophiuchi eli Käärmeenkantajan tähdistön kirkkain tähti. Ras Alhague viittaa luontaisiin parantajan, auttajan ja opettajan kykyihin, jotka voivat ilmetä myös sosiaalisella tasolla esimerkiksi politiikan kautta. Laskutähtenä yksilö opii parantamaan itseään, omaa haavaansa ja saavuttaa tasapainon kovan tien kautta. Tutustumalla Jungin lapsuuteen ja nuoruuteen, on laskutähden viitoittama tie on luettavissa. Yhdistettynä nousutähden potentiaaliin tuo tie aurasi uraa hänen jälkeensä tulevillekin.

Oma heliaakkinen laskutähteni on Arcturus, Alpha Boötis. Se sijaitsee Karhunvartijan tähdistön ja myyttisen metsästäjän/viljelijän polvessa. Arcturus liittyy metsästäjä-keräilijäkulttuurista maatalous- ja viljelykulttuuriin siirtymiseen ja pitää sisällään opettamisen, opiskelun, johtamisen ja valvomisen teemoja. Koskee yksilöitä, jotka uskaltavat ottaa ensimmäisen ratkaisevan askeleen. Laskutähtenä se pistää kantajansa poikkeamaan totutulta polulta, jolloin tulee etsittyä uusia ratkaisuja ja reittejä. Ikäänkuin vastapuolen edustajana sitä silloin usein tulee tartuttua uudenlaisiin konsepteihin, jotka vievät kehitystä eteenpäin. Tähden sijainti polvessa kuvastaa notkeutta. Hienon haasteenpa heittää laskutähden viitoittama polkukin sille elämän kompleksisuuden tutkimiselle, joka on niin sisäsyntyistä minulle. Polku ei välttämättä ole yhtään sen helpompi kuin Jungillakaan.

Karhunvartijan tähdistöstä kun puhuttiin, niin tuli mieleen karhut. Mesikämmenet, nuo kansalliseläimemme, ovat kissaeläinten ohella myös kotoisin Orionista. Karhut ovat todellisia voimaeläimiä siinä mielessä, että henkinen kirjallisuus kertoo niiden olevan täällä ilmentämässä auktoriteettia ja arvokkuutta. Orion liittyy valaistumiseen, se on valon koulutuslaitosten paikka, ja uuden ajan lapset tuovat mukanaan nimenomaan orionilaista viisautta Maan ylösnousemusprosessiin. Minulla on omat orionilaiseni, kaksi vauhdikasta kollikissaa, jotka omalla tavallaan säteilevät valoa elämääni. :) Saankohan koskaan millään tavalla toteutettua haavettani kissafarmista? Ainakin sen ajan toivoisin vielä näkeväni, että kotieläimiä uskaltaisi päästää suhteellisen vapaasti ulos ja ne saisivat luonnollista uhkaamatonta elintilaa ulkona. Maapallolla on ollut aikoja, jolloin eläimiä on kunnioitettu tasavertaisena ihmisen kanssa ja ne ovat silloin olleet vaarattomia meille. Tällä hetkellä olemme pahasti hakoteillä eläinten suhteen.