Talven pakkasennätyksiä on taas rikkoutunut, ja ulkona on hyisen kylmää. Tulee aivan mieleen maapallon napa-alueet ja houkutus lähteä Hurtigrutenin järjestemille rannikkoristeilyille napavesille Antarktikselle, Huippuvuorille ja Grönlantiin sekä Norjan että Islannin kauttarantojakin ihastellen...Noissa huikeissa maisemissa vierailtuaan ja hiljaisen, syvää viisautta uhkuvan luonnon kanssakosketuksessa oltuaan ei varmasti olisi sama ihminen takaisin tultuaan. Syvää tyyneyttä tarttuisi takuulla pysyvästi mukaan. Minä (taas se siht.) olen hengeltäni luonnostaan pohjoisen ihmisiä. Sieluni on valinnut tämän kertaiselle etapille syntyä ja kasvaa Pohjois-Pohjanmaalla Oulun lähimaastossa. Sieltä olen sitten kyllä kulkeutunut muuallekin Suomeen, mutta syntymäpaikkakunnalla on aina suuri ja kunnioitettava merkitys sisimmässä.

Olen saanut syntyä ihaniin, idyllisiin maalaismaisemiin, joista voin aina ammentaa voimaa olenpa missäpäin tahansa. Osa minusta säilyy varmasti maaseutukylän tyttönä etapin loppuun asti, vaikka tykkään kaupunkienkin elämänvilinästä ja mahdollisuudesta vilkkaaseen energianvaihtoon. Synnyinviehätys pohjoisiin alueisiin on tuntuu säilyvän aina vaan. Asuessani eteläisellä Pohjanmaalla ainoa seutu, jossa koin elämisen kotoisuutta, oli maakunnan pohjoinen osa eli Kauhava seutuineen. Nyt asun Pohjois-Savossa. Ulkomaille muuttoa miettiessäni olen huomannut, että useimmat potentiaaliset paikkakunnat ovat juuri niitä pohjoisia maassaan tai isommassa kokonaisuudessaan ja niin edelleen.

Astrologiassa pidän mielenkiintoisina tutkailukohteina erityisesti paikkaa peilaavia menetelmiä kuten astrokartografiaa ja paikallisavaruuskarttoja, jotka osaltaan antavat hyvin personoituja vaihtoehtoja siihen, miten maapallo istuu juuri itselle. :) Toisaalta hyvin viehättävänä pidän myös Denise Linnin kirjallisesta tuotannosta omaksumaani luovaa, lämminhenkistä ja soveltavaa fengshuita oman sielun tarpeista käsin ja siitä ammennettuja vastauksia pohjoisen vetovoimaan. Vaikka ei juuri nyt voisi asua tai matkustella sellaisessa paikassa, mihin halajaisi, niin tuodakseen kotiinsa ja elämäänsä jonkin itseä kiehtovan ihan minkä tahansa kulttuurin aineksia riittää, kun pitää esillä tuosta kulttuurista jotain pientäkin elementtiä. Tämä elementti puolestaan kiinnittää itseä tuon kulttuurin tietoisuuteen. Siksipä erilaisten symbolien esilläpito kotona on tärkeää: sisustaminen, ajoittainen uudistaminen ja tavaroista luopumisen ajat kuten numerologinen vuosi yhdeksän kannattaa suorittaa harkiten ja sisintä kuunnellen.

Mutta haluan vielä palata paikallisavaruusmenetelmään -jos te jaksatte lukea, jaksan minä kirjoittaa. Se on yleensä atsimuuttikartta, jossa muunnetaan  tietyssä maantieteellisessä sijainnissa oman kartan planeettasijainnit horisontaalisesti "maata pitkin meneviksi" kompassi-ilmansuuntien ja altitudin suhteen eli planeetan pystysuora etäisyys havainnointipaikkaan horisonttilinjan kautta kierrättäen. Mitä lähempänä planeetan altitudi, korkeus on horisonttia joko sen ylä- tai alapuolella, sitä voimakkaampi vaikutus. Atsimuuttikartoissa kyseessä on siis oman kartan planeettojen suhde ilmansuuntiin aloituspisteenä 0 astetta pohjoista, jonka kautta kaikkien planeettojen atsimuuttisijainnit määritetään itäänpäin kiertävässä suunnassa. Siis missä altitudilinja leikkaa horisontin, siitä asteesta "vedetään" suora viiva havainnointipaikkaan eli kompassi ilmaisisi planeetan olevan suoraan siihen suuntaan jotain tiettyä atsimuuttiastetta.

Paikallisavaruuskartan juju on siinä, kuinka oma kartta, minä itse, sovittautuu tiettyyn sijaintiin. Paikallisavaruuskartan keskipisteen voi askarella olemaan kotona itselle tärkeä paikka esimerkiksi työpöytä tai minkä huoneen nyt kotinsa sydämeksi katsoo. Sitten pohjapiirrustuksen sekä lähimaastokarttojen sijoittumisen eri ilmansuuntiin avulla voi selvittää mihin ja mistä se oma planeettojen symboloima energia virtaa. Mitkä planeettalinjat halkaisevat keittiön tai makkarin, meneekö töihin Saturnus-linjalla vai Kuu-linjalla, mitkä linjat ovat lähimpänä tiettyjä arkipalveluita, minkä linjan suuntaan ystävät asustavat jne. En ole tutkinut nykyisen asuinpaikani paikallisavaruutta, mutta esimerkiksi nostan elävästi mieleeni jääneen tapauksen eli erään astrologian luokkakaverini, joka tohti meille muille paljastaa, että paikallisella Neptunus-linjallaan hän löysi säilyttävänsä (ilta)snapsipulloaan, kuinka osuvaa. ;)

Parapsykologisista asioista kiinnostuneilla on varmasti joku käsitys ellei edistyneempi kuin itselläni Neptunus-energioista, äskeinen esimerkki oli hyvin maallinen ilmenemismuoto arkitasolla. Moni varmaan tietääkin Neptunuksen olevan yksi neljästä suoraan Alkulähteeseen yhteydessä olevasta ylösnousemusplaneetasta, -tähdestä ja galaksista, jotka muut universumissamme ovat Orion, Sirius ja Seulaset. Muillakin planeetoilla ja tähdillä on olemassa ylösnousseita olemuspuolia. Neptunus on linkki maapalloa puhdistavien vesien ja universumin välillä. Vesi on kosmisen rakkauden kulkuväline. Nyt kun Atlantiksen tuhosta aiheutunut pelko, joka on ollut sitoutuneena Neptunuksen jäähän, on energiatasolla sulatettu, pääsee ikivanha viisaus taas paremmin virtaamaan ihmisille delfiinien kautta. Ne ovat ikiaikaisten sivilisaatioiden tietoutta säilyttäneet meitä varten. Tästä taas päästään kiertoteitse veden merkitykseen pallollamme ja napa-alueitten kiehtovuuteen, kun siellä sitä on erityisen paljon. Tämän kaltaisessa Neptunus-tietoudessa minua on herätellyt Diana Cooperin kirjallisuus. Aion palata eritoten Cooperin selkeän ja puhuttelevan ulosannin kautta sisäistämiini, tai/sekä sisältäni heränneisiin, muutamiin viisauden helmiin kirjoittelussa.

Tänään onkin Neptunuksen, korkeamman henkisyyden edustajan juhlapäivä, se siirtyy astrologisesti noin puoleksitoista vuosikymmeneksi kotimerkkiinsä Kaloihin, mikä on hyvä startti myös vuodelle 2012. Melkein koko tuon ajan on käynnissä myös Jumalan/Alkulähteen sisäänhenkäys kestäen 11 vuotta alkaen tänä vuonna. Kertausta jumalallisesta "laskukaaviosta" eli sisäänhenkäys muuntaa kaiken edellisen 26000 vuotta (ja itseasiassa pidemmän 10 uloshenkäyksen jakson eli 260000 vuotta) kestäneen uloshenkäyksen luomiskauden tuloksen toisenlaiseksi. Sisäänhenkäyksen jälkeen on yhdeksän vuoden tauko ja sitten taas alkaa vuonna 2032 tuoreen suunnitelman uloshenkäys.

Aurinkoista helmikuuta!